Blog
Kvalita vody ke koupání
12.08.2025 10:22
Ministerstvo zveřejnilo na svých webových stránkách mapu kvality vody ke koupání ve Francii, včetně některých jezer .
Sinice: Co potřebujete vědět
Mezi zdroje mikrobiologického znečištění patří špatné připojení domů k kanalizaci, přepady z odpadních vod, vypouštění z...
>>
———
Javorový sirup
12.08.2025 09:41
Původní obyvatelé severoamerickýho kontinentu používali a zpracovávali šťávu z javorových stromů už dávno předtím, než se objevili první evropané a z ústního podání a archeologických důkazů víme, že javoroý sirup měli jako zdroj energie a výživy v tekuté i tuhé podobě.
Ve...
>>
———
Ricotta
12.08.2025 09:27
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky (obvykle) kravského, ovčího či kozího mléka.
Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění, je bílý, lehce nasládlý a obsahuje...
>>
———
Aby Indové uvařili rýži dokonale, dodržují velmi jednoduché pravidlo
11.08.2025 12:56
Už žádná převařená rýže lepící se na pánev; teď známe zlaté pravidlo pro dosažení dokonalé textury. Je to tajná zbraň Indů!
Křehká, voňavá a dobře oddělená zrna... Tuto basmati rýži byste mohli jíst každý den v indické restauraci. Rýže, kterou zde připravují, není ani lepkavá, ani suchá, vždy je...
>>
———
Lepší než kostky ledu: Pro udržení růžového vína příjemně chladného existují dvě účinná řešení
10.08.2025 11:04
Problém s kostkami ledu v růžovém víně? Ředění. Během pár minut víno ztratí svou intenzitu, chuť a charakter. A i když je dobré, je to velká škoda. Naštěstí existují alternativy, které slibují, že váš nápoj ochladí, aniž by ho zkazily.
Není to jen detail vybíravého pijáka: růžové víno špatně...
>>
———
Všechny články