Mozzarella - Italové jsou jednomyslní: mozzarelly obsahující tuto složku by měly být zakázány – je to snadno poznat na obalu.

02.08.2025 10:09

Francesca, Italka, která je vášnivou milovnicí vaření a produktů své země, nám pomáhá se správným výběrem. Na Instagramu vysvětluje:  „Jediné a jediné ingredience, které musí mozzarella obsahovat, jsou následující čtyři: kravské mléko, sůl, syřidlo a mléčný kvas.“  A pro ni by nás jedna zvlášť ingredience měla donutit k útěku. Proč? Jednoduše proto, že ji výrobci používají k „umělému urychlení přirozeného procesu kvašení “. Pokud se ale tempo zvýší, chuť trpí. Výsledek?  „Mdlá, bezchuťová mozzarella místo té typické mléčné a lehce pikantní stránky,“  naříká Francesca.

Tato přísada, která ničí všechno, patří do kategorie regulátorů kyselosti. Ve složení ji snadno najdete pod názvem... kyselina citronová! Tato potravinářská přísada, známá také jako E330, je výrobci hojně používána pro své antioxidační vlastnosti a k regulaci pH výrobků.

Problém podle Francescy?  „Mozzarella nemá kvůli kyselině citronové žádnou chuť,“ říká. Nejlepší je tedy hledat mozzarellu, která tuto přísadu neobsahuje. Ještě lépe je vybrat si takovou, která je vyrobena z italského mléka. Vaše mozzarella pak bude mít tu svěží mléčnou chuť, která se tak dobře hodí k rajčatům a bazalce! Vidíte, není třeba z ní dělat sýr...

Zpět

Vyhledávání

© 2008 - 2012 Bon surf! - Ça va! - Salut! - TomNet ®