Ratatouille

23.06.2025 11:13

Babiččin provensálský ratatouille je perfektním doplňkem, který vám na talíř přinese trochu slunce!

Babiččin provensálský ratatouille je perfektním doplňkem k vaší večeři! Díky zelenině (paprikám, lilku, rajčatům, cuketě a cibuli) je autentický ratatouille ideální na grilování a grilovaná masa. Skvělý středomořský recept.
Výroba ratatouille ve sklenici: jak si ho vychutnat po celý rok
Abyste si domácí ratatouille vychutnali i v zimě, zvažte přípravu zavařovacích sklenic v létě, kdy je zelenina, která ho tvoří, v plné sezóně. Horké ratatouille nalijte do čistých a suchých sklenic a zastavte asi 2 cm před horním okrajem sklenice. Poté následuje fáze tepelného zpracování, která zajistí dobré uchování ratatouille. V závislosti na velikosti sklenic sterilizujte sklenice 60 až 90 minut při 100 °C . Sklenice ještě horké vyjměte a nechte je vychladnout. Zkontrolujte, zda zavařenina správně ztuhla, a uložte ji na chladném a tmavém místě. Ratatouille pak můžete skladovat několik měsíců, nebo i rok.
Zpět

Vyhledávání

© 2008 - 2012 Bon surf! - Ça va! - Salut! - TomNet ®